top of page
  • yanchovenjinering

Ремонт на тераса

Поради неблагоприятните атмосферни условия, защитата на терасите и балконите трябва да бъде надеждно изработена с помощта на подходяща изолационна система, която да бъде положена под крайното покритие.





Важно е използването на качествени материали, тъй като неизползването на такива или пренабрегването на хидроизолацията може да доведе до доста неприятности, като течове, корозия на стоманобетонната плоча и до тежко увреждане на покритието. Тези последствия биха довели до наложителното предприемане на ремота на Вашата тераса.


Фактори оказващи влияние

Терасата е обособена площадка, която служи като средство за увеличаване на жилищната площ, създаваща комфорт и уют. Сравнително много са факторите, които оказват влияние върху всеки един балкон или тераса. На първо място, влияние оказват слънцето, дъждът, индустриалните газове, вентилацията и отоплението на сградите, както и човешката дейност. Всеки един от изброените фактори би могъл да доведе до разрушаване на крайното покритие и проникване на вода във Вашето жилище. Голямо значение оказват и натоварванията причинени от обилните валежи, както и натрупващия и топящ се сняг. Те водят до замръзването и разтапянето на водата в порите на материалите, а това значително намалява тяхната дълготрайност и ги разрушава.


Как протича ремотът?

Ремотът на терасата започва с отлепването на нейните плочки. Причините, които водят до разрушаването на керамичното покритие и образуването на течове са следните – използването на некачествени и неподходящи лепила, неотговарящи на изискванията, неспазването на основните правила при полгането на крайното покритие, както и липса на хидроизолация, която е задължителен елемент при изграждането на терасата. Следващата стъпка, която трябва да бъде предприета е отводняването на външните тераси. В случай че, терасата Ви е затворена, нейното отводняване се извършва чрез подов сифон, направата на който изисква прецизност и старание. В случай че сифонът не е достатъчно широк, се поставя легло, което трябва да бъде достатъчно широко и дълбоко за осигуряване на необходимия наклон и хидоризолация.


За нанасянето на хидроизолационната смес е нужно предварителното почистване на основата. Неравностите се отсраняват и сместа трябва да прилепне плътно, след което прахта се почиства с прахосмукачка, за получаването на добро сцепление. Веднага след това започва процеса по лепенето на плочките, като задължително се започва от сифона. Процесът завършва с вкарването на епоксидната фугираща смес във фугите между плочките. Това действие се извършва само в определени участъци.


Покриване на тераса

Основните предпоставки за появата на течове на покрива на Вашата терасата са значителното износване на покрива, нарушаването на целостта му, дължащо се на механични повреди, нискокачествените строителни материали използвани при изработката, както и непрофесионалният монтаж на покривните материали. В повечето случаи цената за покриването на терасата с козирка варира между 250 и 300лв./м2. Желанието за спестяване, често води до по-големи разходи, за това при покриването на Вашата тераса е препоръчително използването на висококачествени материали и професионални майстори, които бързо и компетентно да се справят с поставената им задача. За постигането на максимален уют и топла тераса би било хубаво да инвестирате в поставянето на изолация.


Обърнете се към професионалисти

Ако и Вашата тераса се нуждае от ремонт, не се опитвайте да разрешите проблема сами, защото отговорността е голяма, а потърсете професионална строителна фирма, която да изпълни Вашите желания.


16 views0 comments
roof-768735__480.webp

Моят Блог

bottom of page