top of page
  • yanchovenjinering

Как да изберем правилната компания за ремонт на покриви

Когато става въпрос за ремонт на покрива ви, трябва да изберете правилната фирма. Най-добрият начин да го направите е да зададете няколко ключови въпроса. По-долу са дадени съвети за това как да намерите правилната компания за вашите нужди: ^^END^^ Ако имате теч или повреда, вероятно ще искате да я отстраните възможно най-скоро. Ремонтът може да бъде скъп и отнемащ време, поради което трябва да бъде извършен възможно най-професионално. Не всяка фирма обаче е квалифицирана да извършва този вид ремонтни дейности. Ето някои ключови съображения при избора на фирма за ремонт на покриви:


Какъв вид покрив искате да ремонтирате?

## Какъв вид покрив искате да ремонтирате? Когато избирате фирма за ремонт на покриви, трябва да знаете вида на вашия покрив. Покривният материал, използван при различните къщи, може да се различава значително. Покривите могат да бъдат изработени от метал, шисти, шистови керемиди, бетон или други материали. Металните покриви са лесно разпознаваемият тип покриви. Те са и най-издръжливият вид покрив. Те са издръжливи, защото са изработени от ламарина, която е алуминиева сплав. Металните покриви са издръжливи, защото са изработени от листов метал, който е алуминиева сплав. Шистовите покриви също са издръжливи, но не са толкова издръжливи, колкото металните покриви. Шистовите покриви са изработени от керемиди, които обикновено са в топъл сив цвят. Те са по-порести от металните покриви, което означава, че позволяват на водата да се задържа върху шистовия покрив, вместо да се оттича, както при металния покрив. Шиферните покриви са издръжливи, тъй като са изработени от плочки от естествен камък, които обикновено са в топъл сив цвят.

Колко бързо трябва да се извърши ремонтът?

Когато избирате фирма за ремонт на покриви, трябва да помислите и за това колко бързо трябва да бъде извършена работата. В идеалния случай искате да наемете фирма, която ще завърши работата възможно най-скоро. Ремонтът може да бъде скъп и да отнеме много време. Освен това, ако покривът ви трябва да бъде поправен бързо, вероятността да изпитате допълнителни щети по дома си е по-малка. Ако имате теч или повреда на покрива си, вероятно ще искате да я отстраните възможно най-скоро. Ремонтът може да бъде скъп и отнемащ време, поради което трябва да бъде извършен възможно най-професионално. Не всяка фирма обаче е квалифицирана да извършва този вид ремонтни дейности. За да ви помогнем да изберете фирма за ремонт на покриви, задайте следните въпроси. Тези въпроси могат да ви помогнат да определите колко бързо бихте искали работата да бъде завършена, както и какъв е опитът на фирмата в ремонта на покриви: - Какъв е приблизителният срок за извършване на ремонта? - Каква е продължителността на периода, през който покривът ви е протекъл? - Ако покривът ви е повреден, какъв е видът на повредата? - Оригинален ли е покривният материал на вашия дом?


Покривният материал оригинален ли е за вашия дом?

Ако покривът ви е повреден и трябва да бъде ремонтиран, ще искате да се уверите, че е от правилния вид материал. Покривните материали могат да се различават значително в зависимост от производителя. Някои материали са по-издръжливи от други. Въпреки това видът на материала, от който е направен покривът ви, може да има значение, когато става въпрос за ремонта му. Ако покривът ви е направен от асфалтови керемиди например, материалът не е издръжлив. Асфалтовите керемиди са евтина алтернатива и се повреждат много лесно. Изводът е, че асфалтовите керемиди не са толкова издръжливи, колкото другите видове покривни материали.

Какъв опит има фирмата в ремонта на покриви?

Искате също така да се уверите, че фирмата, която сте избрали, има опит в извършването на ремонти на покриви. Най-добрият начин да определите това е да попитате фирмата, с която работят. Ако те използват подизпълнител, можете да попитате подизпълнителя от колко време извършва ремонт на покриви. Можете също така да попитате фирмата дали разполага със собствена ремонтна бригада или работи с подизпълнител. Фирмите със собствени бригади вероятно са по-опитни. Също така е по-вероятно те да са застраховани, което означава, че е по-вероятно да могат да изпълнят работата според очакванията. За да ви помогнем да изберете фирма за ремонт на покриви, задайте следните въпроси. Тези въпроси могат да ви помогнат да определите дали фирмата има опит в извършването на ремонт на покриви: - Какво е нивото на опит на техните ремонтни екипи? - Ако фирмата не разполага със собствен ремонтен екип, има ли опит с подизпълнители? - Застрахована ли е фирмата? - Имат ли опит в ремонта на покриви?

Застраховани ли са и имат ли облигации?

Когато избирате фирма за ремонт на покриви, искате да прецените и нейния застрахователен статус и облигации. За да ви помогнем да изберете фирма за ремонт на покриви, преценете следното: - Застрахована ли е фирмата? - Каква е сумата на покритието? - Застрахователното покритие върху стойността на покрива ли е записано? - Има ли фирмата някакви облигации или актове за доверие? - Лицензирана ли е фирмата? - Сертифицирана ли е фирмата? - Регистрирана ли е фирмата? - Задължена ли е фирмата?

Поискайте писмена оценка.

Когато избирате фирма за ремонт на покриви, поискайте от нея да ви предостави писмена оценка. Оценката трябва да включва подробно описание на работата, която трябва да се извърши, и цената, която ще ви бъде начислена. Също така трябва да поискате от фирмата за ремонт да ви предостави писмена оценка за работата, която трябва да бъде извършена в дома ви. За да ви помогнем да изберете фирма за ремонт на покриви, задайте следните въпроси: - Какъв вид работа ще извърши фирмата? - Колко време ще отнеме работата? - Ще ми бъде ли начислена почасова ставка? - Ще ми бъде ли начислена фиксирана такса? - Как ще бъда уведомен, ако работата се забави? За да бъде успешна една фирма за ремонт на покриви, тя трябва да може да завърши работата според очакванията. Най-добрият начин да определите дали фирмата ще може да изпълни работата според очакванията е да се извърши обстоен оглед. За да си помогнете при избора на фирма за ремонт на покриви, извършете обстойна проверка. Уверете се, че фирмата, която сте избрали, разполага с необходимото оборудване и опит, за да изпълни работата според очакванията.

Коя фирма за покриви препоръчвате?



Ако изберете фирма за ремонт на покриви, уверете се, че сте доволни от наетата от вас фирма. Трябва да зададете няколко въпроса на фирмата за ремонт на покриви и да се уверите, че тя е квалифицирана да извърши работата. Уверете се, че сте задали следните въпроси, преди да наемете фирма за ремонт на покриви: - Застрахована ли е фирмата? - Какво е нивото на опит на техните ремонтни екипи? - Ще ми бъде ли начислена почасова ставка? - Ще ми бъде ли начислена фиксирана такса? - Как ще бъда уведомен, ако работата се забави? - Лицензирана ли е фирмата? - Сертифицирана ли е фирмата? - Регистрирана ли е фирмата? - Задължена ли е фирмата?

Заключение

Когато става въпрос за избор на фирма за ремонт на покриви, трябва да вземете предвид редица различни фактори. Сред тях са видът на покрива, който имате, материалът, използван в покрива, и опитът на фирмата, която наемате. Когато става въпрос за избор на фирма за ремонт, уверете се, че тя е застрахована, има опит в извършването на ремонт на покриви и е в състояние да изпълни работата според очакванията.


12 views0 comments
roof-768735__480.webp

Моят Блог

bottom of page