top of page
  • yanchovenjinering

Функционална тераса с един бърз ремонт

Всяко жилище има външни части (ако сте щастливици) - такива са терасите. Колко тераси има вашият дом?



Ако смело може да заявите над 1, значи безсъмнено имате доста терен, който може да се използва функционално и практично. Ето например, ако не използвате едната тераса или пък е прекалено ветровита и няма навес, лесно можете да я направите по-практична с един бърз ремонт на тераса. Определено няма да отнеме кой знае колко време, а малко повече къртене и монтаж - но повярвайте - заслужава си.


Колко време ще отнеме ремонт на тераса?

В зависимост от това с какви майстори работите, ремонтът на тераса може да е и много навременен процес, който ще ви зарадва с повече от перфекти резултати. Но това отново зависи от това, което вие ще изберете. Ако подберете професионална фирма за ремонт на тераси - ще се случат доста бързо нещата.


Ако изберете точното време и сезон за ремонт на тераса, то процесът ви ще бъде оптимизиран с доста по-добри темпове, но все пак нека не забравяме, че има обстоятелства, които просто не можем да планираме. Ето защо работата със специалисти не е задължителна в никакъв случай, но определено е препоръчителна. Те ще могат да се адаптират към ситуацията и да довършат в срок ремонтът на тераса.


Времевите граници се поставят и в зависимост от площта на терасата, състоянието й и особености на строежа. Ако искате да се остъклява или да се вдига допълнителна конструкция - ще трябва и съгласуване с общината или общо събрание, ако живеете в жилищна сграда.



Как изглежда процесът по ремонт на тераси?

Процесът е така да кажем доста спретнат, защото касае само една част на вашия дом. Но все пак ще има момент на къртене и извозване на боклук и отпадък, особено ако искате да се създаде ново пространство в дома ви. Например, ако искате да разширите кухнята и да заемете част от терасата за тази цел. Ще трябва да се бутнат няколко елемента или пък цяла стена. Това, разбира се, ще се види в последствие какво ще бъде оптимално за вашия точно проект.


Хидроизолацията на тераса също е важен елемент, защото няма да позволи теч на долен етаж или да подрони основни и носещи стени. Не подценявайте професионалната хидроизолация, защото може да съхрани дома ви поне с 10 години напред във времето.



Монтаж на догама или тента

Някои семейства имат вече визуална представа какво искат и повечето избират да монтират дограма, което означава, че терасата ще бъде затворена, а други - избират да сложат просто тента и все пак терасата да остане отворена. Това е индивидуален избор, който зависи от вас и е във вашите ръце, но все пак - помислете добре и задължително се консултирайте със специалисти с опит. Те ще могат да дадат информация относно товароносимостта на плочата, която е използвана за основа на терасата, както и ще могат да препоръчат подходящи или по-леки материали като алуминиеви профили.


Важно е да се отбележи, че укрепването на терасата е с приоритет, така че опитните майстори ще знаят, че реално това е първата им задача, която трябва да се изпълни повече от безупречно.


11 views0 comments
roof-768735__480.webp

Моят Блог

bottom of page