top of page
  • yanchovenjinering

Колко време отнема монтажът на гипсокартон на таван?

Гипсокартонът има широко приложение в строителната индустрия.


Той е сравнително лек за пренасяне материал, който идва в готов вид на плоскости (листа) и лесно може да се оформя с подходящите инструменти и умения. Досещате се, че за да имате естетически добре поставен гипсокартон - трябва да се свържете с компетентен и квалифициран майстор. Във всяка професионална строителна фирма е редно да има хора в отделните звена на предоставяните услуги, които да имат тясна специализация, защото качеството на работа ще бъде в пъти по-високо, отколкото всеки да се прави на майстор Тричко. Ето защо обърнете внимание на отзивите за дадения майстор и по възможност вижте какво е правил към момента, респективно за да видите дали ви устройва.


Поставянето на гипсокартон е възможно почти навсякъде във вътрешната част на дома ви, в това число: на тавана, около ел таблата, създаване на преградни стени и ниши за бойлер, например, за затваряне на пространство и килери. Общо взето - стига да имате въображение, гипсокартонът ще ви свърши чудна работа и ще преобрази функционално дома ви. Нека обаче се спрем на поставянето на гипсокартон на тавана - защо се прави, кой го прави това като услуга и колко време отнема.

Времетраене на работа при монтаж на гипсокартон

Определянето на времевите рамки при всяка строителна дейност е важен за собствениците момент, защото признайте си - не ви е хубаво да чистите след всяко влизане-излизане на майсторите. Е, разбирам ви. Що се отнася до гипсокартона неговото поставяне е чиста, прецизна и сравнително бърза задача. Имайте предвид, че ако искате окачен таван на 280 кв.м. Къща, то надали ще сте готови за половин работен ден. Тоест, квадратурата е определяща за времевите рамки, в които ще се разположи строителния процес. Опитните майстори за монтаж на гипсокартон на таван ще си свършат работата:

  • Надеждно;

  • Бързо;

  • Чисто;

  • Коректно;

  • Изпипано по отношение на детайла.

С други думи, обсъдете проекта с квалифицирана фирма за поставяне на гипсокартон на таван и те ще ви дадат крайни срокове, ценови оферти и препоръки по отношение на материала. Важна особеност, която влияе на времето за изпълнение е и какво вие ще искате. Например, ако искате арабски мотиви по тавана - това е детайлен процес и трябва физическо време за чертеж, изрязване и окачване. Но при едно средно жилище от 70-80 кв.м., монтаж на гипсокартон може да се случи в рамките на до 2 работни дни. Отдъхнахте ли си? Няма от какво да се притеснявате. Поставянето на този материал по принцип протича чисто, без много прах и остатъчни боклуци, а ако работите с адекватни майстори - 100% ще почистят след приключване на работния процес.



За какво още да помислите при изграждане на тавани от гипсокартон?

Има детайли, върху които може да се спрете преди поставянето на тавани от гипсокартон. Помислете за осветлението, включително осветителните тела: лед ленти или големи полилеи. Трябва да се изкоментира за товароподемността на самия таван. Помислете дали ще слагате корнизи и тежки завеси на прозорците, защото трябва да се прецени с какви дюбели ще се захванат за тавана. Помислете и за елементите на самия гипсокартон по отношение на цветове, рисунъци, нюанси. Успех!


185 views0 comments
roof-768735__480.webp

Моят Блог

bottom of page